Nakládaný tofu se zeleninou – jednoduchý a lahodný veganský recept

Připravte si skvělý veganský pokrm – nakládaný tofu se zeleninou. Tofu je plné bílkovin a zelenina dodá jídlu zdravé vitaminy a minerály. Tento recept je rychlý a snadný, perfektní pro všechny, kteří se chtějí stravovat zdravě a chutně. Připravte si tofu, nakrájejte ho na plátky a nechte ho marinovat v aromatické směsi. Poté ho osmažte spolu se zeleninou a plátky cibule. Tento pokrm je tak výjimečně chutný, že ani nebudete vnímat, že je veganský. Vyzkoušejte toto lahodné jídlo plné chuti a zdravých ingrediencí.

Suroviny

  • 400 g tofu
  • 1 paprika
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce octa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Naťažte tofu a dobře osušte papírovým ubrouskem.
  2. Na pánvi zahřejte olivový olej a osmahněte nakrájené tofu z obou stran do zlatova.
  3. Pokrájejte papriku, mrkev a cibuli na tenké proužky.
  4. Na stejné pánvi orestujte zeleninu do měkkosti.
  5. V malé míse smíchejte sójovou omáčku, ocet, med, mletý zázvor, prolisovaný česnek, sůl a pepř.
  6. Přidejte směs omáčky do pánve s orestovanou zeleninou a promíchejte.
  7. Přidejte orestované tofu a opatrně promíchejte, aby se omáčka rovnoměrně rozložila.
  8. Uzavřete pokličkou a nechte marinovat v lednici alespoň 1 hodinu.
  9. Po marinování můžete nakládané tofu se zeleninou podávat jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k rýži.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *