23. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Nakládaný tofu s čerstvou zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Nakládaný tofu s čerstvou zeleninou je zdravý a chutný recept vhodný i pro vegetariány. Tofu se marinuje v lahodné směsi sójové omáčky, octa, medu a česneku, díky čemuž získá jemnou dochuť. Přidání čerstvé zeleniny jako mrkve, papriky a ředkve dodává pokrmu křupavost a vitamíny. Tento recept je rychlý, jednoduchý a ideální jako hlavní chod pro večeři nebo jako chutný oběd.


Nakládaný tofu s čerstvou zeleninou

Suroviny

  • 400 g tofu
  • 2 středně velké mrkve
  • 1 okurka
  • 1 červená paprika
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička sezamového oleje
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Nejdříve si připravte marinádu: smíchejte sójovou omáčku, rýžový ocet, med a sezamový olej ve vhodné misce.
  2. Tofu nakrájejte na tenké plátky a vložte ho do marinády. Nechte jej marinovat alespoň 30 minut, ideálně více.
  3. Mezitím oloupejte mrkev a okurku a nakrájejte je na tenké nudličky. Rozmačkejte česnek a nakrájejte cibuli a papriku na tenké proužky.
  4. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  5. Přidejte papriku a smažte ji spolu s cibulí a česnekem ještě asi 5 minut.
  6. Přidejte nakrájenou mrkev a okurku a smažte dalších 5 minut, dokud se zelenina změkne, ale zůstane stále křupavá.
  7. Zatímco smažíte zeleninu, na gril nebo na rozpálenou pánev opékejte plátky mari

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *