30. 12. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Nacho s avokádem a fazolemi
zdroj: Recepty 24/7

Chutné nachos s avokádem a fazolemi jsou ideální volbou pro večerní svačinu nebo skvělou přílohu k mexickému jídlu. Tento recept vás doslova dostane – křupavé nachos posypané fazolemi, nachovanými salsou a plátky čerstvého avokáda, to vše zalité taveným sýrem. Skvělá chuť a jednoduchá příprava zaručena! Navíc je to lahůdka i pro vegetariány. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes!

Suroviny

  • 200g nacho chips
  • 1 avokádo
  • 400g konzervovaných černých fazolí
  • 150g strouhaného sýra
  • 1 rajče
  • 1 jalapeňo paprička
  • Čerstvá petrželka
  • Sůl
  • Kuřecí kousky (nepovinné)

Postup

  1. Nejprve si připravte fazole – opláchněte je pod tekoucí vodou a nechte je okapat.
  2. Pokrájejte avokádo, rajče, jalapeňo papričku a petrželku na drobné kousky.
  3. Rozprostřete nacho chips na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Přidejte fazole, avokádo, rajče a jalapeňo na chipsy.
  5. Pokapejte chipsy trochou oleje z fazolí a posypte je strouhaným sýrem.
  6. Pokud máte rádi maso, můžete přidat i kousky kuřecího masa.
  7. Předehřejte troubu na 180°C a dejte nachos péct do trouby asi na 10 minut, dokud se sýr neroztaví a nachos neztuhnou.
  8. Po vyndání z trouby posypte hotové nachos nakrájenou petrželkou a osolte podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *