14. 12. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Naanové placky s cizrou jsou oblíbeným indickým pokrmem, který zaujme všemi svou lahodnou kombinací jemného kokosového chleba a pikantního cizrýho nádivky. Tento recept vás provede krok za krokem, jak připravit perfektní naanové placky s cizrou přímo u vás doma. Vychutnejte si exotickou chuť indické kuchyně s tímto jednoduchým a chutným receptem!
Suroviny
- 250 g hladké mouky
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 1 lžička sušeného droždí
- 150 ml mléka
- 60 ml jogurtu
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 200 g cizrny (vařená nebo konzervovaná)
Postup
- V misce smíchejte mouku, cukr, sůl a sušené droždí.
- Přidejte mléko, jogurt a 1 lžíci rozpuštěného másla. Promíchejte a vytvořte vláčné těsto.
- Pokryjte misku a nechte těsto kynout asi 1 hodinu, nebo dokud zdvojnásobí svůj objem.
- Rozdělte těsto na 8 stejných kousků a vytvarujte z nich malé placky.
- Rozpalte pánvičku na střední teplotu. Placky na obou stranách potřete rozpuštěným máslem a opékejte je na pánvi z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé a dokonale upečené.
- Cizrnu dobře opláchněte pod tekoucí vodou a osušte ji. Přiveďte ji k varu a vařte ji asi 5 minut, nebo dokud není měkká.
- Placky s cizrout dost podávejte jako chlebíčky k různým omáčkám, nebo je naplňte cizroutem, přidejte zeleninu a vytvořte z nich plněné placky.