Naan je tradiční indický chléb, který je oblíbený nejen v Indii, ale po celém světě. Tento recept vám ukáže, jak připravit svůj vlastní domácí naan s perfektně lesklou a chrůstou kůrkou. S použitím kvalitních surovin a následováním jednoduchých kroků, si můžete užít autentickou chuť indického chleba pohodlí svého domova.

Suroviny

  • 500 g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžičky sušeného droždí
  • 200 ml mléka
  • 150 ml jogurtu
  • 3 lžíce roztaveného másla nebo oleje

Postup

  1. Do mísy smíchejte mouku, sůl, cukr a sušené droždí.
  2. Přidejte mléko, jogurt a roztavené máslo nebo olej.
  3. Vypracujte hladké těsto a nechte ho vykynout asi 1 hodinu, dokud zdvojnásobí svůj objem.
  4. Rozdělte těsto na menší kousky a vyválejte je na placky tloušťky asi 0,5 cm.
  5. Plech s plackami dejte do předehřáté trouby na 250°C a pečte 2-3 minuty, dokud nejsou lehce zlatavé a nafouklé.
  6. Vyjměte z trouby, potřete máslem a podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *