17. 11. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Naan s máslem a česnekem
zdroj: Recepty 24/7

Chutné a lahodné naan placky s bohatou příchutí másla a česneku. Tento tradiční indický pokrm je perfektním doplňkem křupavých salátů nebo aperitivů. Sledujte tento jednoduchý recept a připravte si vynikající naan placky plné aroma a lahodnosti. Překvapte své blízké tímto lahodným a pikantním pokrmem, který si zamilují.

Suroviny

  • 2 1/2 šálky múky
  • 1/2 šálky jogurtu
  • 1/2 šálky mlieka
  • 1 lyžička cukru
  • 1 lyžička soli
  • 2 lyžičky suchého droždia
  • 4 lyžice rozpusteného masla
  • 2 strúčiky cesnaku (naduté)

Postup

  1. Vo väčšej miske zmiešajte múku, cukor, soľ a suché droždie.
  2. Pridajte jogurt a postupne pridávajte mlieko a miesite, kým nevznikne hladké cesto. Ak je cesto príliš suché, môžete pridať ďalšie mlieko.
  3. Cesto prekryte utierkou a nechajte ho kysnúť asi hodinu alebo kým sa dvojnásobne nezväčší.
  4. V menšej miske zmiešajte rozpustené maslo s nadutým cesnakom.
  5. Cesto rozdelte na 8-10 malých guličiek.
  6. Rozvaľkajte každú guličku na tenký plát a pomazte ju česnakovým maslom.
  7. Hrneček rozohrejte na stredne vysokú teplotu a každý plátok cesta cca 2-3 minúty opečte na oboch stranách, kým nie je pekné a zlatisté.
  8. Podávajte teplé s ďalším česnakovým maslom na potretie.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *