28. 10. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Naan s masalem je tradiční indický chlebový pokrm, který je oblíbený po celém světě. Tenhle chutný recept vám umožní si vychutnat tu pravou indickou chuť doma. Připravte si bohatou směs koření, nazývanou masala, která dodá naanu neodolatelnou vůni a pikantnost. Sledujte jednoduchý postup a připravte si tento lahodný a měkký chléb, který je dokonalým doplňkem k mnoha indickým jídlům. Užijte si autentickou chuť Indie s naanem s masalem!
Suroviny
- 500g hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1/2 lžičky sušeného droždí
- 1/2 šálku teplého mléka
- 1/2 šálku teplé vody
- 2 lžíce oleje
Postup
- V míse smíchejte mouku, sůl, cukr a sušené droždí.
- Přidejte teplé mléko, vodu a olej. Dobře promíchejte, dokud nedostanete tuhou těsto.
- Těsto vyndejte na pomoučenou pracovní plochu a hněťte ho asi 5 minut, nebo do té doby, než je hladké a pružné.
- Vrátíme těsto zpět do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme v teple kynout asi hodinu, nebo dokud se zdvojnásobí objem.
- Když je těsto vykynuté, rozdělte ho na menší kousky a každý vyválejte na tenký plát.
- Naan pečte na rozpálené pánvi bez tuku z obou stran, dokud nevzniknou hnědé skvrny a nezačne naan nafoukat.
- Servírujte naan s masalem a užívejte si!