20. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Naan s mákem a česnekem je lahodná indická nákypka, která okouzlí vaše chuťové buňky. Díky chutné kombinaci mletého máku a česneku bude tento recept bezlepkový a veganský hit na každé večeři. Naučte se jak připravit tento jednoduchý a rychlý recept na domácí naan a překvapte své blízké novými indickými chutěmi.
Suroviny:
- 250g hl. mouky
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička cukru
- 1 lžička sušeného droždí
- 1/2 hrnku teplé vody
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce máku
- 2 stroužky česneku
Postup:
- Smíchejte mouku, sůl, cukr a sušené droždí ve velké míse.
- Po malých porcích přidejte teplou vodu a hněte těsto, dokud není hladké a elastické.
- Přidejte olej a hněte dalších 5-10 minut.
- Přikryjte mísu utěrkou a nechte těsto kynout minimálně hodinu.
- Rozdělte těsto na menší kousky a vytvarujte placky.
- Polejte placky olejem a posypte mákem a jemně posekaným česnekem.
- Předehřejte troubu na 220°C a pečte placky asi 10-15 minut, dokud nejsou zlatavé.
- Po vychladnutí můžete podávat s oblíbeným dipem nebo omáčkou.