19. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Naan chléb s bylinkovým máslem
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte skvělý recept na lahodný naan chléb s bylinkovým máslem? Naše verze tohoto klasického indického chlebového pokrmu vás jistě nadchne. Navíc, abyste si ho opravdu užili, přidáváme klasické bylinkové máslo, které tomuto chlebu dodává ještě víc výraznosti. S naším jednoduchým návodem na přípravu a skvělými tipy, jak dosáhnout dokonalého chlebu, si budete moci vychutnat autentický indický zážitek přímo ve své vlastní kuchyni. Začněte vařit ještě dnes a překvapte své blízké tímto lahodným indickým pokrmem.

Suroviny

  • 250g hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku
  • 120ml mléka
  • 2 lžíce jogurtu
  • 2 lžíce oleje

Postup

  1. V míse smíchejte mouku, sůl, cukr a kypřící prášek.
  2. Přidejte mléko, jogurt a olej. Dobře promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  3. Pokryjte těsto utěrkou a nechte ho odpočinout přibližně 2 hodiny.
  4. Dělejte menší kuličky z těsta a rozválejte je na tenké placky.
  5. Na rozpálené pánvi při střední teplotě opečte naan chléb z obou stran, dokud nezíská zlatohnědou barvu a lehké křupavost.
  6. Hotový naan chléb potřete bylinkovým máslem (smíchejte máslo s nasekanými bylinkami) a podávejte ihned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *