6. 10. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Murgh Tikka Masala s rýží je lahodné indické jídlo, které spojuje křupavé kuřecí kousky marinované v jogurtové omáčce s aromatickou směsí koření. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky pikantních jídel, která si můžete snadno připravit doma. Podávejte s lahodnou rýží a užijte si exotickou chuť Indie. Buďte připraveni na skvělý gastronomický zážitek!
Suroviny
- 500g kuřecího masa nakrájeného na kostky
- 2 cibule nakrájené na plátky
- 4 stroužky česneku nasekané
- 2 centimetry zázvoru nastrouhaného
- 400g rajčat nakrájených na kostičky
- 200ml smetany ke šlehání
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kardamomu
- 1 lžička mletého červeného pepře
- 1 lžička sladké papriky
- sůl a pepř
- olej
- vařená rýže k podávání
Postup
- Na pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme na něm kuřecí maso, dokud nebude zlatě hnědé.
- Přidáme cibuli, česnek a zázvor a dusíme, dokud cibule nezměkne.
- Přidáme koriandr, kurkumu, kmín, kardamom, červený pepř, papriku a promícháme.
- Přilijeme nakrájená rajčata a necháme vařit asi 10 minut do změknutí rajčat.
- Poté přilijeme smetanu, osolíme a opepříme podle chuti a necháme provařit asi 5 minut.
- Servírujeme s vařenou rýží.