29. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Murgh Masala se šťavnatou rýží je lahodné indické jídlo, které si zamilujete! V tomto receptu se setkávají kuřecí maso marinované v exotických kořeních s jemnou a aromatickou rýží. Připravte si toto lahodné jídlo doma a dopřejte si jedinečnou chuťovou zkušenost. S receptem na Murgh Masala se šťavnatou rýží se stanete skvělým kuchařem!
Suroviny
- 400 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na nudličky
- 1/2 hrnku nakrájeného rajčete
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté koriandru
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička garam masala koření
- 1 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Na pánvi zahřejte olej a osmahněte cibuli s česnekem, dokud nezezl hnědá.
- Přidejte kuřecí kousky a restujte, dokud nejsou propečené ze všech stran.
- Přidejte papriku, rajče a všechny koření. Smíchejte dobře.
- Přiklopte pokličkou a nechte dusit asi 15 minut, občas promíchejte.
- Pokud je směs příliš suchá, přidejte trochu vody.
- Hotové podávejte s vařenou rýží a ozdobte nasekanou petrželkou.