29. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Murgh Masala se šťavnatou rýží
zdroj: Recepty 24/7

Murgh Masala se šťavnatou rýží je lahodné indické jídlo, které si zamilujete! V tomto receptu se setkávají kuřecí maso marinované v exotických kořeních s jemnou a aromatickou rýží. Připravte si toto lahodné jídlo doma a dopřejte si jedinečnou chuťovou zkušenost. S receptem na Murgh Masala se šťavnatou rýží se stanete skvělým kuchařem!

Suroviny

  • 400 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájená na nudličky
  • 1/2 hrnku nakrájeného rajčete
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté koriandru
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička garam masala koření
  • 1 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi zahřejte olej a osmahněte cibuli s česnekem, dokud nezezl hnědá.
  2. Přidejte kuřecí kousky a restujte, dokud nejsou propečené ze všech stran.
  3. Přidejte papriku, rajče a všechny koření. Smíchejte dobře.
  4. Přiklopte pokličkou a nechte dusit asi 15 minut, občas promíchejte.
  5. Pokud je směs příliš suchá, přidejte trochu vody.
  6. Hotové podávejte s vařenou rýží a ozdobte nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *