23. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Murgh Masala s basmati rýží.
zdroj: Recepty 24/7

Murgh Masala s basmati rýží je lahodné indické jídlo plné kořeněných chutí a aromatických vůní. Murgh Masala je pikantní kuřecí maso vařené s exotickými kořeními a omáčkou z rajčat. Podáváme ho s lahodnou a voňavou basmati rýží, která skvěle doplňuje chuťový zážitek. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si exotickou chuť Indie přímo v pohodlí vaší kuchyně.

Suroviny

  • 500g kuřecího masa (nakrájeného na kostky)
  • 2 cibule (nakrájené)
  • 4 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 červená paprika (nakrájená)
  • 2 lžičky mleté kurkumy
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 400g rajčat (nahrubo nasekaná)
  • 200ml smetany ke šlehání
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvá petrželka na ozdobení
  • 400g basmati rýže

Postup

  1. Na pánvi osmahněte cibuli do zlatova a přidejte na kolečka nakrájený česnek.
  2. Přidejte kuřecí maso a restujte, dokud nebude zprázdněné.
  3. Přidejte nakrájenou papriku a orestujte.
  4. Přidejte mleté koření (kurkuma, koriandr, kmín, paprika) a nechte chvíli restovat, dokud se vám jednotlivé vůně nezačnou uvolňovat.
  5. Přidejte nahrubo nakrájená rajčata a zalijte smetanou ke šlehání.
  6. Osolte, opepřete a vařte na mírném ohni asi 20 minut, dokud omáčka není hustá.
  7. Mezitím uvařte rýži podle návodu na balení.
  8. Servírujte Murgh Masala s basmati rýží posypanou čerstvou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *