23. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Murgh Masala s basmati rýží je lahodné indické jídlo plné kořeněných chutí a aromatických vůní. Murgh Masala je pikantní kuřecí maso vařené s exotickými kořeními a omáčkou z rajčat. Podáváme ho s lahodnou a voňavou basmati rýží, která skvěle doplňuje chuťový zážitek. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si exotickou chuť Indie přímo v pohodlí vaší kuchyně.
Suroviny
- 500g kuřecího masa (nakrájeného na kostky)
- 2 cibule (nakrájené)
- 4 stroužky česneku (nasekané)
- 1 červená paprika (nakrájená)
- 2 lžičky mleté kurkumy
- 2 lžičky mletého koriandru
- 2 lžičky mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 400g rajčat (nahrubo nasekaná)
- 200ml smetany ke šlehání
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvá petrželka na ozdobení
- 400g basmati rýže
Postup
- Na pánvi osmahněte cibuli do zlatova a přidejte na kolečka nakrájený česnek.
- Přidejte kuřecí maso a restujte, dokud nebude zprázdněné.
- Přidejte nakrájenou papriku a orestujte.
- Přidejte mleté koření (kurkuma, koriandr, kmín, paprika) a nechte chvíli restovat, dokud se vám jednotlivé vůně nezačnou uvolňovat.
- Přidejte nahrubo nakrájená rajčata a zalijte smetanou ke šlehání.
- Osolte, opepřete a vařte na mírném ohni asi 20 minut, dokud omáčka není hustá.
- Mezitím uvařte rýži podle návodu na balení.
- Servírujte Murgh Masala s basmati rýží posypanou čerstvou petrželkou.