31. 3. 2025
Autor: Martin Roubec
Murgh Makhani Butter Chicken
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo tradiční indické kuchyně s naším receptem na Murgh Makhani, známý také jako Butter Chicken. Tento oblíbený pokrm, pocházející z Indie, vás okouzlí svou krémovou omáčkou a bohatou chutí. V našem podrobném návodu najdete krok za krokem, jak připravit dokonalé kuře v máslové omáčce s pomalým vařením, které zajistí, že maso zůstane šťavnaté a měkké. S našimi tipy na autentické koření a doporučeními pro servírování tento recept zvládne připravit každý kuchař od začátečníků až po profesionály. Navštivte náš web a připravte si doma chutný Murgh Makhani, který okouzlí všechny vaše smysly.

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsou, na kousky
  • 1 lžička chilli prášku
  • 1 lžička garam masaly
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžíce limetkové nebo citronové šťávy
  • 200 ml smetany
  • 100 g másla
  • 200 g rajčatového pyré
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 malý kus zázvoru, nastrouhaný
  • 1 lžička koriandru
  • Sůl podle chuti
  • Čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Koriandrové lístky pro ozdobu

Postup

  1. V míse smíchejte kuřecí kousky s chilli práškem, garam masalou, kurkumou, limetkovou šťávou a trochou soli. Nechte marinovat alespoň 30 minut, ideálně přes noc v lednici.
  2. V těžkém, hlubokém hrnci, roztopte máslo. Přidejte nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor, restujte do zlatova.
  3. Přidejte marinované kuře a opečte dozlatova.
  4. Přidat rajčatové pyré, promíchejte a vařte, dokud kuře není téměř hotové.
  5. Snižte teplotu a přidejte smetanu, koriandr, sůl a pepř. Vařte na nízké teplotě, dokud kuře není úplně hotové a omáčka se nesníží na požadovanou konzistenci.
  6. Ozdobte koriandrovými listy před podáváním. Podávejte s rýží nebo naanem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *