27. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Murgh Korma s rýží je lahodné indické jídlo, které spojuje kuřecí maso vařené v jemně kořeněné smetanové omáčce s aromatickou rýží. Vyzkoušejte tento recept plný exotických chutí a dokonale sladkých vůní. S Murgh Korma s rýží si připravte lahodnou večeři, která okouzlí vaše chuťové buňky!
Suroviny
- 500g kuřecího masa
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 čajová lžička mletého zázvoru
- 1 čajová lžička mleté skořice
- 1/2 čajové lžičky mletého koriandru
- 1/2 čajové lžičky mletého kmínu
- 1/4 čajové lžičky mleté kurkumy
- 1/2 hrnku smetany ke šlehání
- 1/4 hrnku mandlové mouky
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme nakrájené kousky kuřecího masa a osmažíme do zezlátnutí.
- Přidáme všechny koření (zázvor, skořici, koriandr, kmín, kurkumu) a osmahneme je s masem.
- Pomalu přiléváme smetanu a vaříme asi 10 minut do zhoustnutí omáčky.
- Přidáme mandlovou mouku a necháme provařit dalších 5 minut.
- Podáváme s vařenou rýží.