21. 8. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Muqueca de peixe s rýží je brazilský rybí pokrm plný exotických chutí a vůní. Tento lahodný recept kombinuje čerstvé ryby, kokosové mléko, rajčatovou omáčku a další skvělé ingredience. Připravte si tento tropický pokrm a dejte své chuťové buňky na cestu do Brazílie!
Suroviny
- 600g bílého rybího masa (např. treska, pangasius)
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 1 zelená paprika
- 4 stroužky česneku
- 1 limetka
- 400ml kokosového mléka
- 2 lžíce palmového oleje
- 1 lžíce koriandru
- 1 lžička papriky
- 1 lžička mleté kurkumy
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme nakrájenou zelenou papriku a krájená rajčata a dusíme do změknutí.
- Zalijeme kokosovým mlékem, přidáme nakrájený rybí filet, koriandr, papriku, kurkumu, sůl a pepř.
- Přiklopíme poklicí a dusíme 15-20 minut, dokud ryba není hotová.
- Před podáváním zalijeme šťávou z limetky.
- Servírujeme s vařenou rýží.