21. 8. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Muqueca de peixe s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Muqueca de peixe s rýží je brazilský rybí pokrm plný exotických chutí a vůní. Tento lahodný recept kombinuje čerstvé ryby, kokosové mléko, rajčatovou omáčku a další skvělé ingredience. Připravte si tento tropický pokrm a dejte své chuťové buňky na cestu do Brazílie!

Suroviny

  • 600g bílého rybího masa (např. treska, pangasius)
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 1 zelená paprika
  • 4 stroužky česneku
  • 1 limetka
  • 400ml kokosového mléka
  • 2 lžíce palmového oleje
  • 1 lžíce koriandru
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme nakrájenou zelenou papriku a krájená rajčata a dusíme do změknutí.
  3. Zalijeme kokosovým mlékem, přidáme nakrájený rybí filet, koriandr, papriku, kurkumu, sůl a pepř.
  4. Přiklopíme poklicí a dusíme 15-20 minut, dokud ryba není hotová.
  5. Před podáváním zalijeme šťávou z limetky.
  6. Servírujeme s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *