29. 11. 2023
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Muqueca de peixe je tradiční brazilské jídlo plné chutí a vůně. Tento recept vás zavede na okouzlující cestu do brazilské kuchyně. Uvařte si jemné a lahodné rybí maso ve výrazné omáčce z kokosového mléka, rajčat a různých aromatických bylinek. S Muqueca de peixe si připravíte nezapomenutelný gastronomický zážitek, který se přímo rozplývá na jazyku. Obohaťte svou kuchyň tímto exotickým a osvěžujícím receptem právě teď!
Suroviny
- 600 g rybího filé (např. pangasius nebo treska)
- 1 cibule, nakrájená na tenká kolečka
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 2 rajčata, nakrájená na kostičky
- 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
- 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
- 1 pomeranč, šťáva a kůra
- 250 ml kokosového mléka
- ½ šálku čerstvého koriandru, nasekaného
- 2 lžičky oleje
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Na sporáku rozehřejte olej ve velké pánev na střední teplotu.
- Přidejte cibuli a česnek a restujte je, dokud nezezlátnou.
- Přidejte rajčata, zelenou papriku a žlutou papriku. Míchejte a vařte dalších 5 minut.
- Přidejte rybí filé a opečte z obou stran.
- Přidejte šťávu a kůru z pomeranče a kokosové mléko. Nalijte do pánve a zakryjte pokličkou.
- Vařte asi 10 minut, dokud ryba není dokonale uvařená a dochutěte solí a pepřem.
- Před podáváním posypte nasekaným koriandrem.