29. 11. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Muqueca de peixe
zdroj: Recepty 24/7

Muqueca ⁣de peixe je tradiční brazilské jídlo plné chutí a vůně.‌ Tento recept vás zavede ⁤na okouzlující​ cestu do ‍brazilské kuchyně. Uvařte si jemné a lahodné rybí maso ve výrazné omáčce z kokosového mléka, ‍rajčat⁤ a ‌různých ​aromatických ‌bylinek. S Muqueca de peixe si připravíte nezapomenutelný gastronomický zážitek, který se přímo rozplývá ⁤na jazyku. Obohaťte ⁣svou kuchyň tímto exotickým a osvěžujícím ⁤receptem právě teď!

Suroviny

  • 600‌ g rybího filé ⁤(např. ‌pangasius nebo treska)
  • 1 cibule, ⁢nakrájená ⁤na⁤ tenká kolečka
  • 3 stroužky česneku,​ nasekané
  • 2 rajčata, nakrájená na kostičky
  • 1⁣ zelená ​paprika, nakrájená na proužky
  • 1 žlutá paprika,‍ nakrájená⁤ na proužky
  • 1⁤ pomeranč, šťáva a kůra
  • 250⁢ ml kokosového mléka
  • ½ šálku čerstvého koriandru, nasekaného
  • 2 lžičky oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Na sporáku rozehřejte olej ve velké pánev na střední teplotu.
  2. Přidejte cibuli a česnek ‍a restujte ​je, dokud ⁢nezezlátnou.
  3. Přidejte rajčata, ⁣zelenou ⁢papriku a žlutou​ papriku. Míchejte a ​vařte dalších 5 minut.
  4. Přidejte ⁣rybí filé a opečte z‌ obou stran.
  5. Přidejte šťávu a kůru z pomeranče a ⁤kokosové mléko. Nalijte do pánve a‍ zakryjte pokličkou.
  6. Vařte asi 10 minut, dokud ryba ⁣není ⁢dokonale uvařená a dochutěte ​solí a pepřem.
  7. Před podáváním ⁤posypte nasekaným koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *