24. 9. 2023
Autor: Michaela Srncová
Mšakkaleh
zdroj: Recepty 24/7

Mšakkaleh je tradiční vegetariánský recept z Blízkého východu, který je vyrobený z grilovaných zelenin a kořeněných pokrmů. Tento recept je ideální pro všechny milovníky jemných a chutných jídel. Vyzkoušejte tuto jednoduchou a zdravou alternativu klasických pokrmů a přineste do svého jídelníčku novou dimenzi chuťového zážitku. Sledujte naše kroky, jak připravit Mšakkaleh doma a užijte si autentickou orientální kuchyni ve svém vlastním domově.

Suroviny:

  • 500 g kuřecího masa
  • 2 cibule
  • 4 rajčata
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička soli
  • ½ l vody
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup:

  1. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Rajčata nakrájíme na čtvrtky.
  3. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmažíme cibuli do zlatova.
  4. Přidáme kuřecí maso a restujeme ho, dokud nezmění barvu ze všech stran. Poté přidáme kmín, koriandr, kurkumu, mletou papriku a sůl.
  5. Přidáme rajčata a zalijeme vodou. Pokud je voda nedostatečná, přilijeme další. Necháme vařit na mírném ohni asi 30 minut, dokud maso není měkké a rajčata se rozvaří.
  6. Před podáváním můžeme dochutit solí a pepřem a ozdobit nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *