24. 9. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Mšakkaleh je tradiční vegetariánský recept z Blízkého východu, který je vyrobený z grilovaných zelenin a kořeněných pokrmů. Tento recept je ideální pro všechny milovníky jemných a chutných jídel. Vyzkoušejte tuto jednoduchou a zdravou alternativu klasických pokrmů a přineste do svého jídelníčku novou dimenzi chuťového zážitku. Sledujte naše kroky, jak připravit Mšakkaleh doma a užijte si autentickou orientální kuchyni ve svém vlastním domově.
Suroviny:
- 500 g kuřecího masa
- 2 cibule
- 4 rajčata
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička soli
- ½ l vody
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup:
- Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Rajčata nakrájíme na čtvrtky.
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmažíme cibuli do zlatova.
- Přidáme kuřecí maso a restujeme ho, dokud nezmění barvu ze všech stran. Poté přidáme kmín, koriandr, kurkumu, mletou papriku a sůl.
- Přidáme rajčata a zalijeme vodou. Pokud je voda nedostatečná, přilijeme další. Necháme vařit na mírném ohni asi 30 minut, dokud maso není měkké a rajčata se rozvaří.
- Před podáváním můžeme dochutit solí a pepřem a ozdobit nasekanou petrželkou.