14. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Mrkevový hummus s harissou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na mrkevový hummus s harissou, který okouzlí vaše chuťové buňky! Tato aromatická a kořeněná verze tradičního arabského dipu je skvělou volbou pro milovníky exotických chutí. Připravte si tento zdravý a lahodný pokrm a dopřejte si neotřelou kombinaci mrkve, česneku, tahini pasty a harissy. Recept na mrkevový hummus s harissou je skvělou alternativou k klasickému hummusu a bude skvělou přísadou k vašim oblíbeným pokrmům! Buďte kreativní a zkuste nové chutě s tímto originálním receptem.

Suroviny

  • 250g mrkve
  • 400g cizrna, odklopená a opláchnutá
  • 2 lžíce tahini pasty
  • čerstvě vymačkaný šťáva z 1 citronu
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky harissy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 3 lžíce olivového oleje
  • soľ a čerstvě mletý černý pepř, podle chuti

Postup

  1. Mrkev oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Mrkev vaříme ve vroucí osolené vodě, dokud není měkká (asi 15-20 minut).
  3. V mixéru smícháme uvařenou mrkev, cizrnu, tahini pastu, čerstvě vymačkaný česnek, citronovou šťávu, harissu, kmín, koriandr, olivový olej, sůl a pepř a mixujeme dohladka.
  4. Případně dochutíme solí a pepřem.
  5. Hotový mrkevový hummus podáváme s kousky čerstvého chleba nebo zeleninovými hůlkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *