14. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na mrkevový hummus s harissou, který okouzlí vaše chuťové buňky! Tato aromatická a kořeněná verze tradičního arabského dipu je skvělou volbou pro milovníky exotických chutí. Připravte si tento zdravý a lahodný pokrm a dopřejte si neotřelou kombinaci mrkve, česneku, tahini pasty a harissy. Recept na mrkevový hummus s harissou je skvělou alternativou k klasickému hummusu a bude skvělou přísadou k vašim oblíbeným pokrmům! Buďte kreativní a zkuste nové chutě s tímto originálním receptem.
Suroviny
- 250g mrkve
- 400g cizrna, odklopená a opláchnutá
- 2 lžíce tahini pasty
- čerstvě vymačkaný šťáva z 1 citronu
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky harissy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 3 lžíce olivového oleje
- soľ a čerstvě mletý černý pepř, podle chuti
Postup
- Mrkev oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- Mrkev vaříme ve vroucí osolené vodě, dokud není měkká (asi 15-20 minut).
- V mixéru smícháme uvařenou mrkev, cizrnu, tahini pastu, čerstvě vymačkaný česnek, citronovou šťávu, harissu, kmín, koriandr, olivový olej, sůl a pepř a mixujeme dohladka.
- Případně dochutíme solí a pepřem.
- Hotový mrkevový hummus podáváme s kousky čerstvého chleba nebo zeleninovými hůlkami.