13. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Moutabbal baklažán s jogurtem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na moutabbal baklažán s jogurtem, který je oblíbenou pochoutkou Středního východu. Tento jednoduchý a zdravý pokrm je skvělým doplňkem k pečivu či grilovaným pokrmům. Podívejte se na náš recept a dopřejte si chuťovou explozi!

Suroviny

  • 2 středně velké baklažány
  • 1/4 šálku jogurtu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce tahini pasty
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • Čerstvá petrželka k dochucení

Postup

  1. Pečeme baklažány přímo na plotně sporáku nebo v troubě, dokud nejsou slupky úplně černé.
  2. Vychladlé baklažány oloupeme a rozmixujeme je společně s česnekem, tahini pastou, olivovým olejem a solí.
  3. Přendáme směs do mističky a promícháme s jogurtem.
  4. Na závěr můžeme posypat moutabbal jemně nasekanou petrželkou.
  5. Podáváme s čerstvým chlebem nebo grilovanou zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *