13. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na moutabbal baklažán s jogurtem, který je oblíbenou pochoutkou Středního východu. Tento jednoduchý a zdravý pokrm je skvělým doplňkem k pečivu či grilovaným pokrmům. Podívejte se na náš recept a dopřejte si chuťovou explozi!
Suroviny
- 2 středně velké baklažány
- 1/4 šálku jogurtu
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce tahini pasty
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- Čerstvá petrželka k dochucení
Postup
- Pečeme baklažány přímo na plotně sporáku nebo v troubě, dokud nejsou slupky úplně černé.
- Vychladlé baklažány oloupeme a rozmixujeme je společně s česnekem, tahini pastou, olivovým olejem a solí.
- Přendáme směs do mističky a promícháme s jogurtem.
- Na závěr můžeme posypat moutabbal jemně nasekanou petrželkou.
- Podáváme s čerstvým chlebem nebo grilovanou zeleninou.