19. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Mourabba el aleppo
zdroj: Recepty 24/7

Mourabba el aleppo je tradiční syrský sladkokyselý dezert vyrobený z pomerančů. Tento lahodný recept vás zavede do aleppské kuchyně a poskytne vám chuťový zážitek plný citrusové svěžesti. Stačí několik jednoduchých kroků, abyste si mohli vychutnat bohatou, sladkou šťávu z pomerančů, která je skvělou doplňující ingrediencí ke slaným pokrmům nebo samostatně jako dezert. Sledujte tento recept, abyste se dozvěděli, jak připravit Mourabba el aleppo a oživili tím svůj jídelníček.

Suroviny

  • Kilogram plodů alepských jablek
  • 500 gramů cukru
  • 1 citron
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého kardamomu

Postup

  1. Jablka oloupejte, vyjměte semena a nakrájejte na menší kousky.
  2. Do hrnce přidejte jablka, cukr, šťávu z citronu, mletou skořici a mletý kardamom.
  3. Přiveďte směs k varu a pak snižte teplotu na střední. Vařte asi 1 hodinu, občas promíchávejte, dokud jablka nezměknou a získají sirupovou konzistenci.
  4. Pokud chcete hladší konzistenci, můžete převařené jablka rozmixovat pomocí mixéru nebo tyčového mixéru.
  5. Nalejte hotovou mourabba do sterilizovaných sklenic a zavařte.
  6. Dalších 5 dní sklenice neotvírejte, aby se dobře zavařily.
  7. Mourabba lze podávat jako přísadu k různým dezertům nebo jako samostatný džem k pečivu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *