12. 10. 2023
Autor: Roman Žák
Moules marinières
zdroj: Recepty 24/7

Moules marinières, či-li mořské mušle s příchutí moře, jsou příjemně aromatizovaným pokrmem, který se skládá z čerstvých mořských mušlí, bílého vína, cibule a petrželky. Tento tradiční francouzský recept je snadno připravitelný a ohromí vás bohatou a lahodnou chutí. Užijte si plnohodnotné mořské dobroty přímo z kuchyně vašeho domova!

Suroviny

  • 2 kg slávek (moules)
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 cibule, nakrájená na jemně plátky
  • 1 stroužek česneku, rozmačkaný
  • 200 ml bílého vína
  • 200 ml vývaru (např. rybího nebo zeleninového)
  • 50 g másla
  • Čerstvě nasekaná petrželka
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Slávky dobře omyjte pod tekoucí vodou a vyřízněte jim chlupy.
  2. Na středně velké pánvi rozehřejte máslo a přidejte cibuli a nasekaný česnek. Smažte, dokud cibule nezměkne.
  3. Přidejte slávky do pánve a zvýšte teplotu na vysokou. Zakryjte a vařte asi 5 minut, dokud se slávky neotevřou.
  4. Odstraňte poklopec a nalijte bílé víno a vývar do pánve. Přidejte rozmačkaný česnek a nechte vařit dalších 2-3 minuty.
  5. Ochutnejte omáčku a přidejte podle potřeby sůl a pepř.
  6. Před podáváním posypte čerstvou petrželkou.
  7. Servírujte s hranolky nebo čerstvým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *