2. 1. 2025
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Moudardara s cizrnou a rýží je tradiční libanonské jídlo plné chuti a zdravých ingrediencí. Tento recept kombinuje aromatickou cizrnu s lahodnou rýží a kořeněnými přísadami, jako je cibule a kmín. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept na Moudardaru a dopřejte si pravé libanonské lahůdky doma!
Suroviny
- 1 šálek hnědé rýže
- 1 šálek suchých cizrny
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička skořice
- 1 lžička kurkumy
- 2 až 3 šálky zeleninového vývaru
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Cizrnu namočte přes noc v dostatečném množství vody.
- V hrnci smažte cibuli na olivovém oleji, dokud nebude sklovitá.
- Přidejte česnek, kmín, skořici a kurkumu a smažte asi minutu, dokud se vůně koření neuvolní.
- Přidejte namočenou cizrnu, rýži a zeleninový vývar.
- Přiveďte k varu, snižte plamen na minimum, přikryjte poklicí a vařte asi 30-40 minut, dokud není cizrna a rýže měkká a voda vypálena.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti a promíchejte.
- Moudardara s cizrnou a rýží podávejte teplou s nakrájenou petrželkou nebo jogurtem.