5. 7. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné mořské plody grilované s bylinkami, které okouzlí vaše chuťové buňky. Kombinace čerstvých mořských plodů a aromatických bylinek je příslibem skvělého a zdravého pokrmu plného chutí. S tímto receptem se stanete grilovacím mistrem!
Suroviny
- 500g různých mořských plodů (krevety, mušle, chobotnice)
- 1 citrón
- čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián, petržel)
- sůl a pepř
- olivový olej
Postup
- Mořské plody očistíme a připravíme na grilování.
- Bylinky jemně nasekáme a smícháme s olivovým olejem, solí a pepřem.
- Z mořských plodů odstraníme případné kameny a uložíme je do marinády z bylinek.
- Necháme odpočívat alespoň 30 minut, aby plody nasákly do sebe aroma bylinek.
- Předehřejeme gril a položíme na něj připravené mořské plody.
- Grilujeme z obou stran dozlatova a podáváme s čerstvě nakrájeným citrónem.