5. 7. 2024
Autor: Roman Žák
Mořský plod na grilu s bylinkami.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné mořské plody grilované s bylinkami, které okouzlí vaše chuťové buňky. Kombinace čerstvých mořských plodů a aromatických bylinek je příslibem skvělého a zdravého pokrmu plného chutí. S tímto receptem se stanete grilovacím mistrem!

Suroviny

  • 500g různých mořských plodů (krevety, mušle, chobotnice)
  • 1 citrón
  • čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián, petržel)
  • sůl a pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Mořské plody očistíme a připravíme na grilování.
  2. Bylinky jemně nasekáme a smícháme s olivovým olejem, solí a pepřem.
  3. Z mořských plodů odstraníme případné kameny a uložíme je do marinády z bylinek.
  4. Necháme odpočívat alespoň 30 minut, aby plody nasákly do sebe aroma bylinek.
  5. Předehřejeme gril a položíme na něj připravené mořské plody.
  6. Grilujeme z obou stran dozlatova a podáváme s čerstvě nakrájeným citrónem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *