17. 6. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodnou kombinaci mořských plodů, rýže a čerstvých bylinek v tomto chutném receptu. Skvělá volba pro milovníky mořských specialit. Naučte se připravit jednoduché a osvěžující jídlo plné lahodných chutí.
Suroviny
- 400 g mražených mořských plodů
- 2 šálky rýže
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- čerstvé bylinky (petržel, koriandr, bazalka)
- olivový olej
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Mořské plody nechte rozmrazit.
- Rýži uvařte podle návodu na obalu.
- Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kousky a osmahněte na pánvi s olivovým olejem.
- Přidejte mořské plody a smažte je dozlatova.
- Přidejte uvařenou rýži a promíchejte.
- Přidejte nasekané bylinky a dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte teplé a ozdobené s bylinkami.