17. 2. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Moravský vrabec s knedlíky je tradiční a chutná pokrm, který si zamilujete. Recept na něj je jednoduchý a rychlý. Podívejte se, jak si připravit tento lahodný pokrm k obědu nebo večeři. Vaše chuťové buňky budou nadšené!
Suroviny
- 1 kg kuřecího masa
- 400 g klobásy
- 2 cibule
- 200 g slaniny
- 3 lžíce sádla
- 250 ml kuřecího vývaru
- 250 ml červeného vína
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžička kmínu
- sůl, pepř
Postup
- Maso nakrájejte na menší kousky, osolte a opepřete.
- Na pánvi rozpálte sádlo a opečte na něm nasekanou cibuli, nakrájenou klobásu a na nudličky nakrájenou slaninu.
- Přidejte nakrájené maso a smažte dozlatova.
- Přisypte hladkou mouku a za občasného míchání nechte zhnědnout.
- Zalijte vývarem a vínem, přidejte kmín a nechte provařit asi 20 minut.
- Smažte si knedlíky a podávejte s Moravským vrabcem.