8. 9. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Moravský vrabec s houskovým knedlíkem je tradiční české jídlo, které zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Křupavý vrabec podávaný s lahodným houskovým knedlíkem je skvělou volbou pro každou příležitost. Nenechte si ujít recept na toto chutné a syté jídlo!
Suroviny
- 1 kuře nebo krůta
- 200 g uzeného masa
- 150 g slaniny
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- petrželová nať
- bobkový list, nové koření, pepř
- sůl
- olej
- houskový knedlík
Postup
- Kuře nebo krůtu očistíme, rozpůlíme, osolíme a dáme do hrnce s vařící vodou.
- Přidáme nakrájenou cibuli, česnek, petrželovou nať, bobkový list, nové koření, pepř a vaříme asi 1,5 hodiny.
- Slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme na pánvi. Přidáme nakrájené uzené maso a opečeme dozlatova.
- Vývar odvážíme, podržíme část vařeného masa a cibuli v hrnci, zbytek masa vyndáme, zchladíme, odkostíme a nakrájíme na menší kusy.
- Orestované maso s uzeninou přidáme zpět do vývaru.
- Mezi tím si uvaříme houskový knedlík.
- Hotový moravský vrabec podáváme s houskovým knedlíkem.