18. 10. 2024
Autor: Stanislav Urban
Moqueca z tresčího masa
zdroj: Recepty 24/7

Objevte lahodný recept na Moquecu z tresčího masa, tradiční brazilský pokrm plný chutí a aromat. Tato rybí specialita, která kombinuje svěží tresku s pikantními paprikami, rajčaty a kokosovým mlékem, přináší kulinářský zážitek přímo z tropů. Přečtěte si, jak jednoduše připravit Moquecu doma a překvapte svou rodinu a přátele exotickou večeří. Krok za krokem vás provedeme přípravou tohoto úchvatného jídla, které je ideální pro každou příležitost. Nechte se inspirovat naší recepturou a zaručeně si získáte pochvalu u stolu!

Suroviny

  • 500 g tresčího masa, nakrájeného na porce
  • 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 limeta, šťáva
  • 1 svazek koriandru, nasekaný
  • sůl a černý pepř podle chuti
  • 1 lžička mleté papriky
  • 250 ml rybího vývaru
  • 1 lžíce rajčatového protlaku

Postup

  1. Tresčí maso osolte, opepřete a pokapejte limetovou šťávou. Nechte marinovat přibližně 20 minut.
  2. V hrnci rozehřejte olivový olej a restujte na něm cibuli a česnek, dokud nezměknou.
  3. Přidejte papriky a restujte dalších pár minut.
  4. Přidejte rybí vývar, kokosové mléko a rajčatový protlak. Duchem promíchejte a vařte na mírném ohni 10 minut.
  5. Přidejte marinovaný tresčí filet do hrnce a vařte, dokud ryba není uvařená, přibližně 15 minut. Během vaření opatrně promíchávejte, aby se ryba nerozpadla.
  6. Moquecu dochuťte solí, pepřem, mletou paprikou a přidejte nasekaný koriandr.
  7. Podávejte horké, ideálně s bílou rýží nebo pečivem na vsáknutí omáčky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *