9. 12. 2024
Autor: Stanislav Urban
Moqueca z bahenního uhače
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si exotické brazilské jídlo z bahenního uhače! Moqueca je tradiční rybí pokrm, který kombinuje bohaté chutě kokosového mléka, čerstvých rajčat a paprik. Naučte se, jak jednoduše připravit moquecu z bahenního uhače s naším podrobným receptem krok za krokem. Zjistěte, jaké ingredience potřebujete a jaké tipy a triky můžete využít, aby vaše moqueca byla co nejchutnější. Přineste si kousek Brazílie na svůj stůl!

Suroviny

  • 500 g bahenního uhače, očištěného a nakrájeného na kusy
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • Sůl a černý pepř podle chuti
  • 4 stroužky česneku, rozdrcené
  • 1 velká cibule, nakrájená na kroužky
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
  • 3 rajčata, nakrájená na kousky
  • 1 lžíce papriky
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 svazek koriandru, nasekaný
  • 100 ml oleje
  • Chilli paprička podle chuti, nasekaná

Postup

  1. Uhače osolte, opepřete a pokapejte limetkovou šťávou. Nechte marinovat asi 15 minut.
  2. V hluboké pánvi rozehřejte olej a restujte cibuli s česnekem do zlatova.
  3. Přidejte papriky, chilli a papriku, restujte dalších 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
  4. Přidejte rajčata a vařte, dokud nezačnou rozpadat.
  5. Vložte marinovaného uhače a vařte dalších 10 minut.
  6. Zalejte kokosovým mlékem a nechte pomalu vařit na mírném ohni asi 20 minut, dokud ryba není úplně měkká a omáčka se nesníží.
  7. Před podáváním posypte koriandrem a podávejte s bílou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *