13. 12. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Moqueca rybího kari s kokosem je exotické brazilské jídlo plné lahodných chutí a vůní. Tento recept kombinuje čerstvé rybí filé s aromatickým kari kořením a jemnou chuť kokosu. Připravte si tento lahodný pokrm a dopřejte si chuťový zážitek z tropického ráje. S receptem na Moqueca rybího kari s kokosem nezklame ani ty nejnáročnější gurmány.
Suroviny
- 500 g rybího filetu (např. treska, losos)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 rajče
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce červeného kari koření
- lžička kurkumy
- lžička mletého koriandru
- sůl a pepř podle chuti
- šťáva z 1 limetky
- čerstvá koriandr na ozdobení
Postup
- Na pánvi osmahneme na oleji nakrájenou cibuli, česnek, rajče a papriku.
- Přidáme kari koření, kurkumu a mletý koriandr. Promícháme.
- Přidáme nakrájený rybí filet a restujeme ho pár minut.
- Přilijeme kokosové mléko a vaříme asi 10 minut, dokud ryba není hotová.
- Přidáme limetkovou šťávu a dochutíme solí a pepřem.
- Servírujeme s rýží a ozdobíme čerstvým koriandrem.