21. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Moqueca de peixe s rýží je brazilský pokrm plný exotických chutí. Tento recept kombinuje čerstvý rybí filé s kokosovým mlékem, rajčaty, paprikou a dalšími lahodnými ingrediencemi. Připravte si tento lahodný pokrm a okusíte kousek brazilské kuchyně přímo u vás doma. Sledujte náš recept a užijte si skvělou chuť Moqueca de peixe s rýží.
Suroviny
- 500 g bílého rybího filetu (např. treska, platýs)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 rajče, nakrájené na plátky
- 1 konzerva kokosového mléka
- 1 limetka, šťáva
- 1 pomeranč, šťáva
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička červené papriky
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi zahřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
- Přidejte papriku a rajče a krátce restujte.
- Přilijte kokosové mléko, limetkovou a pomerančovou šťávu a k dochucení přidejte koriandr, kmín, červenou papriku, cukr, sůl a pepř.
- Přiveďte k varu a poté snižte teplotu.
- Přidejte rybí filety a vařte na mírném ohni asi 15-20 minut nebo dokud ryba nebude hotová.
- S miskou rýže podávejte teplou moquecu de peixe.