21. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Moqueca de peixe s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Moqueca de peixe s rýží je brazilský pokrm plný exotických chutí. Tento recept kombinuje čerstvý rybí filé s kokosovým mlékem, rajčaty, paprikou a dalšími lahodnými ingrediencemi. Připravte si tento lahodný pokrm a okusíte kousek brazilské kuchyně přímo u vás doma. Sledujte náš recept a užijte si skvělou chuť Moqueca de peixe s rýží.

Suroviny

  • 500 g bílého rybího filetu (např. treska, platýs)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 rajče, nakrájené na plátky
  • 1 konzerva kokosového mléka
  • 1 limetka, šťáva
  • 1 pomeranč, šťáva
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička červené papriky
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi zahřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
  2. Přidejte papriku a rajče a krátce restujte.
  3. Přilijte kokosové mléko, limetkovou a pomerančovou šťávu a k dochucení přidejte koriandr, kmín, červenou papriku, cukr, sůl a pepř.
  4. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu.
  5. Přidejte rybí filety a vařte na mírném ohni asi 15-20 minut nebo dokud ryba nebude hotová.
  6. S miskou rýže podávejte teplou moquecu de peixe.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *