10. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Moqueca de peixe s kokosem je tradiční brazilské rybí jídlo, které má bohatou a exotickou chuť. Tento recept kombinuje čerstvé ryby s kokosovým mlékem, rajčaty, paprikou a dalšími lahodnými ingrediencemi. Připravte si tento barevný a chutný pokrm a dejte svému jídelníčku nádech tropického ráje. Nakrmte své chuťové buňky touto lahůdkou plnou exotiky!
Suroviny
- 500g rybího masa (např. treska)
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 paprika, nasekaná
- 400ml kokosového mléka
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce olivového oleje
- Limetová šťáva, sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli, česnek a papriku.
- Přidejte kokosové mléko a rajčatový protlak a nechte vařit asi 5 minut.
- Přidejte rybí maso a vařte dalších 10-15 minut, dokud maso není hotové.
- Přidejte limetovou šťávu, sůl a pepř podle chuti.
- Podávejte teplé s rýží nebo pečivem.