25. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Moqueca de Peixe na Omáčce je brazilské rybí jídlo plné exotických chutí a vůní. Tento recept kombinuje čerstvé mořské ryby s kokosovým mlékem, rajčaty, paprikou a dalšími lahodnými ingrediencemi. Skvělá volba pro milovníky rybích pokrmů s exotickým nádechem. Vyzkoušejte tento recept a přenesete se do slunné Brazílie na talíři.
Suroviny
- 500g bílého rybího masa (např. treska)
- 1 cibule nakrájená na kolečka
- 3 stroužky česneku nasekané
- 1 červená paprika nakrájená na proužky
- 1 žlutá paprika nakrájená na proužky
- 400ml kokosového mléka
- 1 limetka (šťáva z ní)
- 2 rajčata nakrájená na kostky
- sůl, pepř, olej
- koriandr na ozdobu
Postup
- Na pánvi osmažte cibuli s česnekem na oleji.
- Přidejte nakrájenou papriku a rajčata a nechte chvilku restovat.
- Přidejte kokosové mléko a limetkovou šťávu. Vše promíchejte a přiveďte k varu.
- Přidejte rybí maso a duste, dokud ryba není hotová (cca 10-15 minut).
- Přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Před podáváním ozdobte nasekaným koriandrem.