9. 7. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Moqueca de peixe na kokosovém mléce je brazilské rybí jídlo plné exotických chutí. Kokosové mléko dodává pokrmu jemnou sladkou chuť, která se skvěle doplňuje s rybou a kořením. Vyzkoušejte tento lahodný recept a přenesete se do slunečné Brazílie přímo z pohodlí vaší kuchyně.
Suroviny
- 400g bílé rybí filety, nakrájené na kousky
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 paprika, nakrájená na proužky
- 1 rajče, nakrájené na kostičky
- 400ml kokosového mléka
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce červené papriky
- 1 lžička kari koření
- šťáva z 1 limetky
- sůl, pepř
- čerstvá koriandr na ozdobení
Postup
- Na pánvi si orestujeme cibuli a česnek na oleji, dokud nezezlátnou.
- Přidáme papriku a rajče a restujeme dalších pár minut.
- Přilijeme kokosové mléko a necháme provařit.
- Přidáme rybí kousky a necháme vařit asi 10 minut, dokud ryba není hotová.
- Přidáme červenou papriku, kari koření, šťávu z limetky a promícháme.
- Ochutnáme a případně dochutíme solí a pepřem.
- S podáváme s vařeným rýží a ozdobíme čerstvým koriandrem.