7. 9. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Moqueca de peixe aipim kremsou je tradiční brazilské rybí jídlo, které láká svými exotickými chutěmi a bohatou texturou. Kombinace čerstvého rybího masa, maniokové kaše a kokosového mléka vytváří lahodnou a zdravou alternativu k tradičním pokrmům. S naším receptem na Moqueca de peixe aipim kremsou si do kuchyně přinesete kousek tropického ráje. Podívejte se, jak snadno si recept připravit doma!
Suroviny
- 500g rybího masa (např. tresky nebo pangasius)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nasekaná
- 2 rajčata, nakrájená na kousky
- 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
- 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
- 400ml kokosového mléka
- 1 hrnek drvených sušených krevet
- 1 hrnek strouhaného manioku (aipim)
- 1 limeta, šťáva a kůra
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Rybí maso nakrájejte na kousky a osolte a opepřete.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli.
- Přidejte rajčata a papriky a smažte asi 5 minut.
- Přidejte rybí maso a restujte, dokud nebude maso hotové.
- Přidejte kokosové mléko a nechte vařit asi 10 minut.
- Přidejte drvené sušené krevety a maniok a vařte dalších 5 minut, dokud se omáčka zahustí.
- Přidejte limetovou šťávu a kůru a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Podávejte s rýží nebo pečivem.