22. 8. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Moqueca de peixe acaí je tradiční brazilské rybí jídlo, které se vaří ve sladkokyselé omáčce z acai ovoce. Tento lahodný recept zahrnuje rybu, kokosové mléko, zeleninu a aromatické bylinky, které vytvářejí bohatou a lahodnou chuť. Vyzkoušejte tento exotický pokrm a přenesete se rovnou do tropického ráje!
Suroviny:
- 500 g filetů ryby (např. platýs)
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 2 rajčata, nakrájená na kostičky
- 1 paprika, nakrájená na proužky
- 4 stroužky česneku, nasekané
- Čerstvý koriandr
- 1 plechovka neslazeného kokosového mléka
- Šťáva z 1 limetky
- Sůl, pepř, olej
Postup:
- Na oleji osmahneme cibuli, česnek a papriku.
- Přidáme rajčata a necháme 5 minut dusit.
- Zalijeme kokosovým mlékem a přidáme sůl, pepř a limetkovou šťávu.
- Do omáčky vložíme kousky rybího masa a vaříme do změknutí.
- Před podáváním posypeme nasekaným koriandrem.