31. 8. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Moqueca de Peixe a Coco
zdroj: Recepty 24/7

Moqueca de Peixe a Coco je brazilská rybí chuťovka, připravovaná s kokosovým mlékem a exotickými kořeněnými omáčkami. Tento lahodný recept je skvělou volbou pro ty, kteří milují ryby a exotické chutě. Vyzkoušejte tento tradiční brazilský pokrm a užijte si chuť u moře!

Suroviny

  • 600g rybího masa (např. treska nebo losos)
  • 1 cibule
  • 3 rajčata
  • 1 červená paprika
  • 400ml kokosového mléka
  • 1 limeta
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 půlka chilli papričky
  • petržel na ozdobení
  • olivový olej
  • sůl, pepř a paprika podle chuti

Postup

  1. Na pánvi orestujte na olivovém oleji nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte nakrájenou červenou papriku a chilli papričku, osolte a opepřete.
  3. Přidejte na kostky nakrájená rajčata a nechte chvíli dusit.
  4. Přidejte rybí maso nakrájené na kousky a zalijte kokosovým mlékem.
  5. Dejte vařit a nechte 15-20 minut vařit na mírném ohni.
  6. Přidejte šťávu z limetky a posypte nasekanou petrželí.
  7. Podávejte s rýží nebo manioc (maniokovým moučníkem).

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *