20. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Moqueca de Peixe a Camarão
zdroj: Recepty 24/7

Moqueca de Peixe a Camarão je tradiční brazilské rybí a krevetové jídlo plné exotických chutí a vůní. Tento recept spojuje čerstvé mořské plody s kokosovým mlékem, rajčaty, paprikou a korandrem. Pojďte si vychutnat tuto lahodnou indulgenci, která vám přinese kousek Brazílie a slunce do vaší kuchyně.

Suroviny

  • 500g filetů bílého ryby (např. tresky)
  • 300g krevet
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 2 rajčata, nakrájená na kostičky
  • 1 zelená paprika, nakrájená na plátky
  • 1 červená paprika, nakrájená na plátky
  • 400ml kokosového mléka
  • šťáva z 1 limetky
  • 1 pomeranč, nakrájený na plátky
  • 1 paprika chilli, nasekaná
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky kari koření
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte nakrájená rajčata, papriky, chilli papričku a nechte dusit asi 5 minut.
  3. Přilijte kokosové mléko, limetkovou šťávu a kari koření. Povarujte a osolte a opepřete podle chuti.
  4. Přidejte kousky bílé ryby a krevety a smažte je ve směsi asi 10 minut, dokud nejsou hotové.
  5. Na závěr přidejte plátky pomeranče a nechte moquecu odstát alespoň 5 minut před podáváním.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *