13. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Moqueca de peixe a Bahiana
zdroj: Recepty 24/7

Moqueca de peixe a Bahiana je tradiční brazilské rybí jídlo, které se vaří s kokosovým mlékem, rajčaty, paprikou a dalšími exotickými ingrediencemi. Tento recept z Bahie je plný lahodných a aromatických chutí, které zaručeně vaše chuťové buňky okouzlí. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a dejte si chuť exotiky přímo z pohodlí vaší kuchyně.

Suroviny

  • 600 g rybího filetu (např. treska, losos nebo mořský vlk)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 papriky (žlutá a červená)
  • 2 rajčata
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 limetka
  • sůl, pepř, koriandr

Postup

  1. Na travanti rozehřejeme olivový olej a osmahneme nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme na proužky nakrájenou papriku a restujeme dalších pár minut.
  3. Přidáme na kousky nakrájená rajčata a necháme je chvíli dusit.
  4. Přilijeme kokosové mléko a necháme vařit asi 5 minut.
  5. Přidáme na kostičky nakrájený rybí filet, limetkovou šťávu a dochutíme solí, pepřem a koriandrem.
  6. Necháme vařit asi 10-15 minut, dokud ryba není hotová.
  7. Podáváme s rýží nebo maniokem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *