20. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Moqueca de peixe.
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na skvělé brazilské jídlo? Vyzkoušejte naši Moqueca de peixe! Tento tradiční rybí pokrm je plný bohatých chutí a exotických ingrediencí. Díky kokosovému mléku, česneku, cibuli a koriandru získává naše Moqueca de peixe jedinečnou a osvěžující chuť. Nezapomeňte si připravit rybí filety, rajčata, chilli papričky a čerstvou limetkovou šťávu. S tímto receptem si dokážete vytvořit lahodný pokrm plný mořských plodů a slavnostní atmosféry. Připravte si tuhle brazilskou specialitu ještě dnes a pochlubte se svými kuchařskými dovednostmi!

Suroviny

  • 500 g bílého rybího masa (např. treska, treska, pangasius), nakrájeného na kousky
  • 2 cibule, nakrájené na tenké plátky/li>
  • 2 rajčata, nakrájená na kostičky
  • 1 zelená paprika, nakrájená na plátky
  • 1 červená paprika, nakrájená na plátky
  • 400 ml kokosového mléka
  • 4 lžíce extrémně velkého olivového oleje + extra
  • 3 lžíce čerstvě vymačkaného limetového džusu
  • 4 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička koriandru v prášku
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi zahřejte 2 lžíce olivového oleje a osmažte cibuli a česnek, dokud nejsou měkké a lehce zlatavé.
  2. Přidejte papriky a rajčata a smažte je dalších 5 minut.
  3. Přidejte kokosové mléko, limetový džus, sladkou papriku, koriandr, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
  4. Přikryjte a vařte na mírném ohni asi 10 minut, dokud se papriky nezměknou.
  5. Přidat rybí kousky a pokračovat v vaření dalších 10 minut, dokud ryba není důkladně uvařená.
  6. Před podáváním posypte čerstvými koriandry a pokapte olivovým olejem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *