20. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na skvělé brazilské jídlo? Vyzkoušejte naši Moqueca de peixe! Tento tradiční rybí pokrm je plný bohatých chutí a exotických ingrediencí. Díky kokosovému mléku, česneku, cibuli a koriandru získává naše Moqueca de peixe jedinečnou a osvěžující chuť. Nezapomeňte si připravit rybí filety, rajčata, chilli papričky a čerstvou limetkovou šťávu. S tímto receptem si dokážete vytvořit lahodný pokrm plný mořských plodů a slavnostní atmosféry. Připravte si tuhle brazilskou specialitu ještě dnes a pochlubte se svými kuchařskými dovednostmi!
Suroviny
- 500 g bílého rybího masa (např. treska, treska, pangasius), nakrájeného na kousky
- 2 cibule, nakrájené na tenké plátky/li>
- 2 rajčata, nakrájená na kostičky
- 1 zelená paprika, nakrájená na plátky
- 1 červená paprika, nakrájená na plátky
- 400 ml kokosového mléka
- 4 lžíce extrémně velkého olivového oleje + extra
- 3 lžíce čerstvě vymačkaného limetového džusu
- 4 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička koriandru v prášku
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi zahřejte 2 lžíce olivového oleje a osmažte cibuli a česnek, dokud nejsou měkké a lehce zlatavé.
- Přidejte papriky a rajčata a smažte je dalších 5 minut.
- Přidejte kokosové mléko, limetový džus, sladkou papriku, koriandr, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
- Přikryjte a vařte na mírném ohni asi 10 minut, dokud se papriky nezměknou.
- Přidat rybí kousky a pokračovat v vaření dalších 10 minut, dokud ryba není důkladně uvařená.
- Před podáváním posypte čerstvými koriandry a pokapte olivovým olejem.