19. 9. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Moqueca de Peixe
zdroj: Recepty 24/7

Moqueca de Peixe je tradiční brazilský rybí pokrm plný exotických chutí. Tento‌ recept se připravuje z čerstvého rybího ‍masa, kokosového mléka, ​dvojice ​paprik, rajčat ⁤a dalších aromatických ingrediencí. Přidání koriandru a limetky dodává pokrmu osvěžující ⁤citrusovou chuť. Připravte si tento jednoduchý ​a lahodný recept na Moqueca de Peixe a objevte chuťové dobrodružství Brazílie ⁢přímo ve své kuchyni.

Suroviny

  • 600 g rybího filé (např. treska, losos)
  • 2 cibule
  • 2⁢ rajčata
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 4 stroužky česneku
  • 1 limeta (šťáva)
  • 200 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce dendê ⁤oleje (červený palmový olej)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • koriandr na ozdobení

Postup

  1. Krojte cibuli na plátky, rajčata na kousky a papriky ⁣na proužky.
  2. Na oleji orestujte cibuli dozlatova.
  3. Přidejte⁤ papriky a pokračujte v‍ pečení dalších 5⁢ minut.
  4. Přidejte rajčata a česnek a nechte vařit dalších 3 minuty.
  5. Přidejte kokosové mléko, šťávu z limetky a ⁣dendê olej.
  6. Přiveďte k varu ⁢a vařte asi 5 minut.
  7. Přidejte rybí filé a vařte dalších 10-15 minut, dokud​ ryba‍ nebude ⁢hotová a nasákne ​do sebe chuť z omáčky.
  8. Při dochucování použijte ‍sůl ‌a pepř podle své chuti.
  9. Suroviny míchejte opatrně, aby se ryba nerozpadla.
  10. Hotové jídlo ozdobte koriandrem a podávejte s‍ rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *