1. 12. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Moqueca de Camarão a dende
zdroj: Recepty 24/7

Moqueca ​de Camarão a dende ⁢je tradiční brazilské rybí jídlo, ​které je připravováno s krevetami, ‌kokosovým mlékem‍ a olejem z dende. Tento recept zaručuje exotickou chuťovou‌ explozi a jemně kořeněnou vůni. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a přenesete se přímo na brazilskou pláž. S receptem Moqueca ⁢de ⁣Camarão a dende zaujmete ⁢všechny své hosty a přidáte do jídelníčku​ něco nového a zajímavého.​

Suroviny

  • 500g krevet
  • 1 ‌cibule, nakrájená na plátky
  • 1 zelená paprika, ‍nakrájená na plátky
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 2 ‍rajčata, nakrájená na kostičky
  • 1 hrnek kokosového‍ mléka
  • 1 lžíce dende oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvý koriandr na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a ⁤osmahněte cibuli,‌ papriku a česnek.
  2. Přidejte rajčata a‌ vařte asi 5 minut, ‍dokud nezměknou.
  3. Přidejte⁤ krevety a vařte, dokud ‌nezevřou.
  4. Pomalu přidejte kokosové‍ mléko a‌ vařte dalších 10 minut.
  5. Přidejte dende olej a promíchejte.
  6. Ochutnejte solí a pepřem ⁢a​ podávejte s čerstvým koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *