1. 12. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Moqueca de Camarão a dende je tradiční brazilské rybí jídlo, které je připravováno s krevetami, kokosovým mlékem a olejem z dende. Tento recept zaručuje exotickou chuťovou explozi a jemně kořeněnou vůni. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a přenesete se přímo na brazilskou pláž. S receptem Moqueca de Camarão a dende zaujmete všechny své hosty a přidáte do jídelníčku něco nového a zajímavého.
Suroviny
- 500g krevet
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 1 zelená paprika, nakrájená na plátky
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 2 rajčata, nakrájená na kostičky
- 1 hrnek kokosového mléka
- 1 lžíce dende oleje
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvý koriandr na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli, papriku a česnek.
- Přidejte rajčata a vařte asi 5 minut, dokud nezměknou.
- Přidejte krevety a vařte, dokud nezevřou.
- Pomalu přidejte kokosové mléko a vařte dalších 10 minut.
- Přidejte dende olej a promíchejte.
- Ochutnejte solí a pepřem a podávejte s čerstvým koriandrem.