23. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Moqueca cuketová rybí polévka je klasický brazilský recept plný lahodných chutí a exotických ingrediencí. Poznejte jedinečnou kombinaci rybího vývaru, cuket, kokosového mléka a dalších aromatických přísad a připravte si skvělé jídlo, které oslní vaše chuťové buňky. S receptem na moqueca cuketovou rybí polévku se můžete snadno transportovat do slunné Brazílie a užít si tropického zážitku přímo u vás doma. Nebojte se experimentovat s různými druhy ryb a koření a udělejte si z oběda nebo večeře nezapomenutelný gastronomický zážitek. Sledujte naše jednoduché kroky a připravte si výbornou moqueca cuketovou rybí polévku již dnes!
Suroviny
- 500 g rybího masa (např. treska nebo mořský vlk)
- 2 středně velké cukety
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 4 stroužky česneku
- 1 limeta
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička mletého koriandru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a na kostičky nakrájená rajčata.
- Přidáme nakrájené rybí maso a osmahneme dozlatova.
- Přilijeme kokosové mléko, přidáme na tenké plátky nakrájené cukety a necháme vařit asi 15 minut.
- Přidáme na drobno nakrájenou limetku (včetně slupky), kari koření, mletý koriandr a osolíme a opepříme podle chuti.
- Po uvaření můžeme polévku zakápnout limetkovou šťávou a posypat nastrouhaným kokosem.
- Podáváme s rýží nebo pečivem.