7. 2. 2025
Autor: Stanislav Urban
Moqueca bahijská rybí polévka
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo brazilské kuchyně s receptem na Moqueca, tradiční bahijskou rybí polévku! Tento jednoduchý, ale lahodný recept kombinuje čerstvé ryby, kokosové mléko a aromatické bylinky, což vytváří bohatou a vůně plnou polévku. Přečtěte si náš krok za krokem průvodce, jak na Moquecu včetně tipů na přípravu a podávání. Ideální pokrm pro každého milovníka mořských plodů hledající exotickou a zároveň jednoduchou večeři.

Suroviny

  • 500 g rybího filé (např. treska, tilapie nebo mořský vlk)
  • 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 velká cibule, nakrájená na kolečka
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 4 rajčata, nakrájená na kousky
  • 1 lžíce papriky
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 limeta (šťáva)
  • Čerstvý koriandr (na ozdobu)
  • Sůl a černý pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Malá pálivá paprika nebo chilli (podle chuti, volitelné)

Postup

  • V hluboké pánvi nebo v hrnci rozehřejte olivový olej.
  • Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte dozlatova.
  • Přisypte proužky paprik a směs rajčat. Přidejte papriku a chilli (pokud používáte). Osolte a opepřete.
  • Nechejte vařit několik minut, než se zelenina trochu změkne.
  • Přidejte rybí filé, nakrájený na menší kusy. Rozložte rybu rovnoměrně ve vrstvě nad zeleninou.
  • Zalijte kokosovým mlékem a přidejte šťávu z limety.
  • Přikryjte a vařte na mírném ohni asi 15 minut, nebo dokud ryba není uvařená a polévka zhoustne.
  • Podávejte teplé, posypané čerstvým koriandrem. Moqueca se podává nejčastěji s rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *