7. 12. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Moong dal s rýží a zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Moong dal s rýží a zeleninou je lahodné tradiční indické jídlo plné chutí a vůní. Tento recept spojuje žlutá moong dal, aromatickou rýži a čerstvé zeleniny, jako je cibule, rajčata a špenát. Připravit tento lahodný pokrm je rychlé a snadné, ať už jste začátečník nebo zkušený kuchař. Vyzkoušejte tento inspirativní recept a dopřejte si skvělou chuťovou zkušenost!

Suroviny

  • 1 hrnek moong dal (zelené lusky mungo fazole)
  • 1 hrnek rýže
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 rajče (nakrájené na kostičky)
  • 1 mrkev (nastrouhaná)
  • 1 zelená paprika (nakrájená)
  • 1 čajová lžička kurkumy
  • 1 čajová lžička kmínu
  • 1 čajová lžička koriandru
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá petržel na ozdobení

Postup

  1. Moong dal a rýži omyjte pod tekoucí vodou, následně dejte do hrnce a zalijte dostatečným množstvím vody. Vařte do měkka.
  2. V pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte rajče, mrkev, zelenou papriku a koření (kurkuma, kmín, koriandr), osolte a opepřete podle chuti.
  4. Přiveďte zeleninu k varu a smíchejte s uvařenou moong dal a rýží. Vařte ještě zhruba 5 minut, aby se všechny přísady propojily.
  5. Potravte horké posypané nasekanou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *