7. 12. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Moong dal s rýží a zeleninou je lahodné tradiční indické jídlo plné chutí a vůní. Tento recept spojuje žlutá moong dal, aromatickou rýži a čerstvé zeleniny, jako je cibule, rajčata a špenát. Připravit tento lahodný pokrm je rychlé a snadné, ať už jste začátečník nebo zkušený kuchař. Vyzkoušejte tento inspirativní recept a dopřejte si skvělou chuťovou zkušenost!
Suroviny
- 1 hrnek moong dal (zelené lusky mungo fazole)
- 1 hrnek rýže
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 rajče (nakrájené na kostičky)
- 1 mrkev (nastrouhaná)
- 1 zelená paprika (nakrájená)
- 1 čajová lžička kurkumy
- 1 čajová lžička kmínu
- 1 čajová lžička koriandru
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petržel na ozdobení
Postup
- Moong dal a rýži omyjte pod tekoucí vodou, následně dejte do hrnce a zalijte dostatečným množstvím vody. Vařte do měkka.
- V pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte rajče, mrkev, zelenou papriku a koření (kurkuma, kmín, koriandr), osolte a opepřete podle chuti.
- Přiveďte zeleninu k varu a smíchejte s uvařenou moong dal a rýží. Vařte ještě zhruba 5 minut, aby se všechny přísady propojily.
- Potravte horké posypané nasekanou petrželí.