25. 10. 2023
Autor: Petr Kolář
Misoshiru
zdroj: Recepty 24/7

Misoshiru je tradiční japonská polévka plná bohaté chuti a výživných látek. Tato rozkošná a jednoduchá polévka se připravuje s miso pastou, která dodává jídlu hloubku a slanou chuť. Misoshiru je vyrobena z míchané zeleniny, jako je mrkev, ředkvička a cibule, a obsahuje také tofu, které dodává jídlu krémovou texturu. Tato zdravá a sytá polévka je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí vychutnat si jemnou a výživnou japonskou kuchyni.

Suroviny

  • 400 ml dashi (druh japonského vývaru)
  • 2-3 lžíce misa pasty (fermentovaná sójová pasta)
  • 100 g tofu (nasekané na kostky)
  • 1 lžíce wakame řasy (nasekané)
  • 2 jarní cibulky (nasekané)
  • 30 g houbiček shiitake (nasekané)

Postup

  1. Ve vhodném hrnci přiveďte dashi k varu.
  2. Poté přidejte miso pastu a zamíchejte, dokud se nerozpustí.
  3. Přidejte tofu, wakame řasy a shiitake houby.
  4. Povařte asi 5-7 minut, dokud se ingredience nezměknou.
  5. Přidejte nakrájené jarní cibulky a vařte ještě 1 minutu.
  6. Misoshiru je hotový! Podávejte horký.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *