4. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
Miso polévka s tofu a ředkvičkami.
zdroj: Recepty 24/7

Miso polévka s tofu a ředkvičkami – Vyzkoušejte tento lahodný recept na tradiční japonskou miso polévku plnou chuti. Jemné tofu a křupavé ředkvičky se sladkou a slanou omáčkou miso vytvářejí dokonalou kombinaci. Tato polévka je nejen výborná, ale i bohatá na bílkoviny a zdravé ingredience. Uchváťte chuťové buňky tímto jednoduchým, no přesto oslnivým receptem!

Suroviny:

  • 300 g tofu
  • 100 g ředkviček
  • 2 lžíce miso pasty
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 středně velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 1 l vody
  • 1 půlka citronu
  • ½ hrsti lístků koriandru

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidejte nadrobno nasekaný česnek a smažte ještě 1 minutu.
  3. Přidejte nakrájené tofu a restujte, dokud nezezlátne z obou stran.
  4. Přidejte vodu a vařte 10 minut, aby se tofu změkčilo.
  5. Přidejte miso pastu a sójovou omáčku a vařte dalších 5 minut.
  6. Přidejte na kolečka nakrájené ředkvičky a vařte ještě 2 minuty.
  7. Polévku ozdobte čerstvými lístky koriandru a pokapejte citronovou šťávou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *