13. 1. 2025
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou miso polévku s tofu a řasami! Tento tradiční japonský recept je plný výrazných chutí a zdravých ingrediencí. Navíc je rychlý a snadný na přípravu. Během chvilky si můžete dopřát lahodné jídlo plné živin. Podívejte se na náš recept a připravte si ho doma ještě dnes.
Suroviny
- 4 šálky vody
- 4 lžíce miso pasty
- 1 blok tofu nakrájený na kostky
- 1 hrst suchých řas (např. wakame nebo nori)
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 žlutá cibule, nakrájená na tenké plátky
- 1 mrkev, nakrájená na tenké plátky
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce sójové omáčky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm česnek, cibuli a mrkev, dokud nezměknou.
- Přidejte vodu do hrnce a přiveďte k varu.
- Přidejte miso pastu do vroucí vody a zamíchejte, dokud se dobře nerozpustí.
- Přidejte osmahnutou zeleninu, tofu a řasy.
- Po nakrájení směsi nechte na plotně chvíli vařit, dokud se všechny přísady nepromíchají a chuť se zintenzivní.
- Přidejte sójovou omáčku, sůl a pepř dle chuti a vařte ještě asi 5 minut.
- Hotovou polévku přelijte do misky a podávejte horkou. Dobrou chuť!