27. 10. 2023
Autor: Petr Kolář
Miso polévka s tofu a řasami
zdroj: Recepty 24/7

Miso polévka s tofu a řasami je chutný a zdravý japonský recept. Tato polévka je bohatá na bílkoviny, vitamíny a minerály. Kombinace misu pasty, tofu a řas dává této polévce jedinečnou chuť a texturu. Navíc, miso je známé pro své probiotické vlastnosti, které jsou prospěšné pro trávení a imunitní systém. Tato polévka je rychlá a snadná k přípravě, ať už jako hlavní jídlo nebo předkrm. Dopřejte si pohodovou večeři s touto výživnou a lahodnou miso polévkou!

Suroviny

  • 400 g tofu
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 2 mrkve, nastrouhané
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru, nastrouhaného
  • 4 lžíce miso pasty
  • 1 l vody
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 100 g řas (např. nori nebo wakame), na kousky
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžíce sezamového oleje (volitelně)
  • 1 stroužek česneku, na jemné plátky (volitelně)

Postup

  1. Nařežte tofu na kostky a osušte papírovým ubrouskem.
  2. Ve velkém hrnci zahřejte olej a osmahněte cibuli, mrkev, česnek a zázvor, dokud nezměknou.
  3. Přidejte miso pastu a vařte ještě 2 minuty za stálého míchání.
  4. Přilijte vodu a přiveďte k varu. Vařte 5 minut.
  5. Přidejte tofu, řasy a sójovou omáčku. Vařte dalších 5 minut.
  6. Ochutnejte polévku a případně přidejte sůl a pepř podle chuti.
  7. Pokud používáte sezamový olej, opečte v samostatné pánvi plátky česneku, dokud nezezlátnou.
  8. Suroviny promíchejte se sezamovým olejem a přidejte do polévky.
  9. Podávejte horkou a můžete ozdobit nastrouhaným čerstvým zázvorem nebo plátkem limetky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *