27. 7. 2023
Autor: Petr Kolář
Miso polévka s tofu
zdroj: Recepty 24/7

Miso polévka s tofu je lahodný a výživný pokrm pocházející z⁤ japonské kuchyně. Tato⁢ polévka spojuje bohatou a sladkou chuť miso pasty s jemným tofu a​ sezamovým olejem. Je bohatá ⁢na bílkoviny a ⁤zároveň lehká a⁤ osvěžující. Tato polévka je ‍ideální jako předkrm⁤ nebo hlavní jídlo a může být servírována s rýží nebo ‍soba ⁤nudlemi.

Suroviny:

  • 300 g tofu
  • 3 čajové lžičky⁣ miso pasty
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 g ⁢vodních koktelových rajčat
  • 1⁣ malá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 cm čerstvý zázvor
  • 1 lžička oleje
  • 1 lžička​ sezamového⁣ oleje
  • 1 lžička sójové omáčky
  • hrst lístků koriandru
  • hrst křupavé cibulky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Tofu​ nakrájejte na kostičky.
  2. Cibuli a česnek rozpulte a nakrájejte na tenké plátky. Zázvor‍ nastrouhejte.
  3. Do hrnce přidejte ​olej a na středním ohni osmahněte ‍cibuli a česnek do zlatova.
  4. Přidejte nakrájené tofu a restujte ho 3-4 minuty, dokud nezezlátne.
  5. Přidejte zázvor, miso​ pastu a promíchejte.
  6. Přidejte zeleninový vývar, koktejlová rajčata a ‍vařte 10⁢ minut.
  7. Přidejte sezamový olej, sójovou omáčku, sůl a pepř podle chuti. Vařte dalších 5 minut.
  8. Na závěr přidejte lístky koriandru‌ a křupavou cibulku. Můžete podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *