30. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou miso polévku s nudlemi, která okouzlí vaše chuťové buňky. Tento tradiční japonský recept je plný chutí a vůní, které vás okouzlí. Nechte se unést do světa japonské kuchyně a vyzkoušejte tuto lahodnou miso polévku s nudlemi ještě dnes.
Suroviny
- 100 g nudlí (např. rýžové nudle)
- 1 litr zeleninového vývaru
- 2 lžíce miso pasty
- 100 g tofu
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 1 paprika
- 1 pór
- 1 lžička oleje
- 1 lžička čerstvého zázvoru
- Sojová omáčka, sůl a pepř dle chuti
- Na ozdobení: koriandr a jarní cibulka
Postup
- Do hrnce si připravíme zeleninový vývar a ohřejeme ho.
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm zeleninu nakrájenou na menší kousky (mrkev, cibuli, papriku, pór).
- Přidáme zázvor a zpěněnou miso pastu a necháme krátce restovat.
- Poté přidáme smaženou zeleninu do zeleninového vývaru a necháme provařit a změkčit se zhruba 10 minut.
- Přidáme tofu nakrájené na kostky a necháme krátce prohřát.
- Do polévky přidáme nudle a necháme vařit podle návodu na obalu nudlí, obvykle 3-5 minut.
- Ochutíme sojovou omáčkou, solí a pepřem dle chuti.
- Podáváme ozdobené nasekaným koriandrem a jarní cibulkou.